Attentie: zorgverzekering en fysiotherapie in 2023

van Bekken-Balans op 27 december, 2022

We willen je informeren over de vergoedingen en verzekeringen voor fysiotherapie. Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust. Wij helpen je graag!  1. HOEVEEL FYSIOTHERAPIE HEB JE NODIG?
  2. Dat is de belangrijkste vraag. Bepaal hoe groot de kans is dat je het komende jaar fysiotherapie nodig hebt en zo ja, hoeveel behandelingen dan? Hoeveel zorg had je het afgelopen jaar nodig?


  3. CHECK HET AANTAL BEHANDELINGEN
  4. Controleer op tijd of het aantal behandelingen dat wordt vergoed, overeenkomt met wat je nodig denkt te hebben. Een overzicht van de aanbevolen polissen vind je verderop in deze nieuwsbrief.


  5. LET OP DE KLEINE LETTERTJES
  6. Sommige zorgverzekeraars beloven dat ze veel behandelingen vergoeden, maar vereisen wel dat je vanaf een bepaald aantal behandelingen een machtiging aanvraagt bij de zorgverzekeraar. Bestudeer de kleine lettertjes dus goed voordat je overstapt.


  7. NIET VERZEKEREN VOOR FYSIOTHERAPIE? SOMS EEN SLIMME KEUZE!
  8. Je bent niet verplicht om je aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie. Gemiddeld betaal je hiervoor al snel 180,- per jaar. Dat zijn per jaar al 4 behandelingen fysiotherapie. Dus: twee jaar geen aanvullende polis afsluiten, kan een aantrekkelijke optie zijn.

    Een ander voordeel is dat de fysiotherapeut minder administratietijd kwijt is. Tijd die hij/zij in de behandeling kan stoppen. Ons advies is wel om jaarlijks een bedrag te reserveren. Uiteindelijk gaat het erom wat je zelf kan en wil missen.Eigen risico en fysiotherapie
In ruim 80% van alle gevallen wordt fysiotherapie vanuit je aanvullende pakket vergoed. Er geldt dan nooit een eigen risico. Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie komt uit de basisverzekering (max 9 behandelingen) Bij fysiotherapie uit de basisverzekering betaal je wel eerst het eigen risico. Of fysiotherapie wel of niet vanuit de basisverzekering vergoed wordt, is nogal complex. Uiteraard kun je ons advies vragen.

Bekken Balans heeft opnieuw geen contract afgesloten met CZ-zorgverzekering en in 2023 ook niet met Zorg & Zekerheid. U krijgt dan een nota van ons, welke u zelf indient bij de zorgverzekeraar, deze vergoedt dan (een deel van) het bedrag aan u.


Aanbevolen polissen fysiotherapie 2023


De praktijk is tussen kerst en oud-en-nieuw alleen op 28 december geopend.

We wensen je hele fijne feestdagen en een gezond 2023

Bekken Balans